Tire-Break

Rijden op winterbanden ja of nee?

Winterbanden zijn banden waarbij het profiel en de rubber samenstelling speciaal zijn ontworpen voor het rijden bij natte en winterse weersomstandigheden. Ze geven je een sterk verbeterde grip, een kortere remweg en daardoor minder kans op ongelukken en niet te vergeten een veilig gevoel.

Winterbanden in Nederland verplicht?

Is het rijden op winterbanden in Nederland verplicht? Nee het is niet verplicht maar wel aan te raden. Zodra de temperatuur daalt naar 7 graden Celsius, normaal gesproken is dit tussen oktober en april. Wij adviseren dan over te gaan tot het rijden op winterbanden. De winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en het profile bestaat uit lamellen, dit zijn zaagtandjes in het profiel, hierdoor blijven de winterbanden bij nat en winters weer flexibel, dit is belangrijk voor de grip op de weg en dus ook voor de veiligheid!

Winterbanden in Duitsland verplicht?

Ja winterbanden zijn in Duitsland verplicht gedurende winterse weersomstandigheden. Winterse omstandigheden zijn volgens de Duitse wet: ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder of gladheid door ijs.  Wil je zeker zijn dat je hierop voorbereid bent. Rijd dan van oktober tot april met winterbanden in Duitsland. Als bestuurder van de auto ben je verantwoordelijk voor geschikte winterbanden onder je auto. Je aanhangwagen of caravan hoeft geen winterbanden te hebben, maar dit is voor extra grip natuurlijk wel aan te raden. All season banden zijn ook geschikt, zolang ze zijn voorzien van een M+S logo. Als je in Duitsland deze regels niet handhaaft en je wordt aangehouden dan kan er een boete volgen van minimaal 60 euro. Mocht je betrokken zijn bij een ongeval zonder dat je op winterbanden rijdt buiten jouw schuld om kan je zelfs nog deels aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Kortom genoeg reden voor het gebruik van winterbanden. Voor je eigen veiligheid maar ook voor de mensen om je heen!